Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας

Ο Νίκος Μπίνας έφυγεαπό τη ζωή στα 85 του χρόνια.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Μπίνας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή. 

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

 «Ακόμα ένας καλός συνάδελφος μας, εργάτης του θεάτρου, με πλούσια δράση στο θέατρο και το σινεμά, δάσκαλος, και ιδρυτής δραματικής σχολής ο ΝΊΚΟΣ ΜΠΙΝΑΣ έφυγε από κοντά μας στις 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΜΑΣ…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Μπίνας…

Ο Νίκος Μπίνας ήταν Έλληνας ηθοποιός Θεάτρου, Κινηματογράφου και τηλεόρασης και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1936 στο χωριό Αργιθέα των Αγράφων Νομού Καρδίτσας.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.

Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.

Δίδαξε ιστορία θεάτρου και δραματολογία στις Δραματικές Σχολές Άγγελου Γιαννούλη και Ονούφριου Σώκου, καθώς και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα θεατρικά εργαστήρια Βασίλη Διαμαντόπουλου, Αρτέμη Μάτσα και Δήμων Ηλιούπολης, Ζωγράφου και Περιστερίου. Δίδαξε επίσης για πολλά έτη υποκριτική και θεωρητικά στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα και στο Θεατρικό Εργαστήρι. Το 1992 ίδρυσε μαζί με συνεργάτες του την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΡΑΜΠΑ» στην οποία δίδαξε, όπως δίδαξε και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος», αλλά και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».

Εμφανίσθηκε στους θιάσους : Μ. Κατράκη, Α. Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου – Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Ά. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα κ.α. Συμμετείχε επίσης σε πλήθος κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, αλλά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Είχε πλούσιο λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο, ενώ δημοσίευσε τακτικά άρθρα σε εφημερίδες. Πέθανε στις 13 Αυγούστου 2021.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου