Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Σαρηγιάννης – κορονοϊός: Πότε αναμένεται ύφεση και πότε έξαρση

Τι είπε για τη μετάλλαξη Delta και όσα πρέπει να κάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές

Για την πορεία του κορονοϊού αλλά και την ανησυχία που έχει προκαλέσει η έξαρση της μετάλλαξης Delta μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (16/8) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είναι φυσικό να υπάρξει μια έξαρση κορονοϊού με τη μετάλλαξη Delta όταν οι εκδρομείς γυρίσουν από τις διακοπές» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί να συμβεί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωσης μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ «η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών».

Επίσης, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπενθύμισε τη σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών πριν, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

«Παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις- διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορονοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Delta» είπε.

«Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη και έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι» ανέφερε κλείνοντας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου