Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Τα προνόμια των εμβολιασμένων, τι θα γίνει τον χειμώνα

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας. Ένα από τα μέτρα τα οποία αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν είναι η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιουνίου είχε καταργηθεί επισήμως η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ήταν μία απόφαση για την οποία υπήρξε κριτική, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αναιρέθηκε, καθώς εκτός των άλλων οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει από τα μέσα Σεπτέμβρη οπότε η χρήση της μάσκας μπορεί να επιστρέψει.

Φαίνεται ότι ο χειμώνας θα είναι κυρίως για τους εμβολιασμένους καθώς αναμένεται να μπορούν να μπαίνουν μόνο αυτοί σε κλειστούς χώρους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μόλις ο καιρός αλλάξει και χειμωνιάσει, δεν θα έχουν επιλογές διασκέδασης καθώς θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους. Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστων.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου