Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Τεράστιο το μέτωπο σε Μαλακάσα και Κρυονέρι – Ο στρατός απεγκλώβισε 7μελή οικογένεια

Με παράκαμψη τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Αθήνα 

Για μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας αλλά και από το Κρυονέρι έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν τη Μαλακάσα. Είμαστε εδώ, επιχειρούμε, έχει εργοστάσιο με γκαζάκια και χρώματα και πριν λίγο ακούγονταν εκρήξεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Απεγκλωβισμός 7μελούς οικογένειας με τη συνδρομή του στρατού

Στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ) στον Άγιο Στέφανο Αττικής μετέβη στις 5:30 το πρωί ένας προωθητής γαιών του 725 Τάγματος Μηχανικού (ΤΜΧ) και έσπασε την περίφραξη στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου συμβάλλοντας στον απεγκλωβισμό 7μελούς οικογένειας από την οικία της, η οποία απειλούνταν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, υπήρχε ηλικιωμένο άτομο, μη δυνάμενο να μετακινηθεί.

Σχετικό αίτημα για τη διάθεση του μηχανήματος είχαν υποβάλει εθελοντές πυροσβέστες και εγκρίθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Με παράκαμψη λόγω της πυρκαγιάς τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Αθήνα

Κανονικά, με παράκαμψη μέσω Θήβας λόγω των πυρκαγιών και με μικρή χρονική καθυστέρηση, γίνονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, Στέφανος Τσόλης.

«Από Θήβα γίνεται παράκαμψη προς Μαγούλα και από εκεί προς Ελευσίνα, με χρονική καθυστέρηση της τάξης της μισής ώρας, σε σχέση με την κανονική διάρκεια του ταξιδιού» επισήμανε ο κ.Τσόλης, σύμφωνα με τον οποίο για σήμερα είναι προγραμματισμένα 35 δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας (μετάβαση και επιστροφή), τα οποία γίνονται με πληρότητα κοντά στο 85%, τη μέγιστη επιτρεπόμενη -λόγω πανδημίας- από τον νόμο.

Στο ερώτημα αν υπήρξαν ακυρώσεις από πολίτες, που ανέβαλαν το ταξίδι τους με τα ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών, ο κ.Τσόλης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν για τις θερινές διακοπές τους και έχουν ήδη κλείσει και προγραμματίσει τη διαμονή τους στον προορισμό τους. «Χθες είχαμε πέντε λεωφορεία για Πειραιά, με τελικό προορισμό τα νησιά» τόνισε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου