Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Τζανάκης για Τσιτσιπά: Εάν κολλήσει κανείς δεν του διασφαλίζει πως δεν θα διακινδυνέψει την καριέρα του

«Ο αθλητής θα πρέπει είναι πιο προσεχτικός όταν εκφέρει δημόσιο λόγο επειδή αποτελεί πρότυπο και επηρεάζει νέους»

Τα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και έχουν προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζάνακης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Παρασκευή (20/8).

«Ο αθλητής θα πρέπει να προσέχει όταν εκφέρει δημόσιο λόγο γιατί αποτελεί πρότυπο» επεσήμανε και ανέλυσε τις διαστάσεις των λεγόμενων του τενίστα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η άποψη Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή η οποία κατά την γνώμη του είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει οι γιατροί του και το team που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε δε πως ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του διακινδυνέψει την καριέρα του.


«Οι ειδικοί έχουν δει ανθρώπους να αρρωσταίνουν με ήπιο τρόπο και να παθαίνουν είτε καρδιακά προβλήματα, είτε αρρυθμίες ή οτιδήποτε με σοβαρές επιπτώσεις και μάλιστα χρόνιες. Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του» επεσήμανε.

«Το δεύτερο μέρος των δηλώσεων αφορά τον αντίκτυπο που έχουν καθώς αποτελεί ένα ίνδαλμα καθώς και το νόημα αυτών» σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι απόψεις είναι η κρατούσα άποψη μεγάλης μερίδας νέων. «Ότι δηλαδή εγώ θα το ξεπεράσω δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει η κοινωνία και εξήγησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να το αναζητούμε από τους νέους ως ευθύνη καθότι σε αυτή την ηλικία δεν περισσεύει η περίσκεψη και η γενικότερη ώριμη γνώση και σκέψη και διατύπωση» εξήγησε.

«Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία» είπε.

«Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας» συμπλήρωσε.

«Ο αθλητής θα πρέπει είναι πιο προσεχτικός όταν εκφέρει δημόσιο λόγο επειδή αποτελεί πρότυπο και επηρεάζει νέους» είπε κλείνοντας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου