Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπημένα αφεψήματα της δίαιτας

Τι μπορώ να πιώ κάνοντας δίαιτα; Είναι μια συχνή ερώτηση ανθρώπων που ακολουθούν ή έχουν κατά καιρούς ακολουθήσει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Αυτό που καταρχήν θα πούμε είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεγόμενες υγρές θερμίδες που κάποιος προσλαμβάνει κάθε ημέρα. 

Στα ροφήματα και τα ποτά δηλαδή που πίνει, καθώς τα περισσότερα από αυτά αποδίδουν θερμίδες, άλλα περισσότερες και άλλα λιγότερες. 

Με δεδομένο το γεγονός όμως ότι η πρόσληψη υγρών, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε επιστημονικά ενυδάτωση, είναι πάρα πολύ σημαντική και για να χάσουμε βάρος. 

Και ένας πολύ καλός φυσικός και υγιεινός τρόπος να το επιτύχουμε είναι τα αφεψήματα.

Τα αφεψήματα πίνονται είτε ζεστά το χειμώνα είτε κρύα το καλοκαίρι. Τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο, τήλιο, κρύβουν μέσα τους ένα πραγματικό διατροφικό θησαυρό, που αν δεν συνδυαστούν με πολλή ζάχαρη ή μέλι, μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά σύμμαχο αλλά και πολύ καλές πηγές ενυδάτωσης για τη δίαιτά σας. Οι θερμίδες που μας δίνουν είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ για κάθε κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ή μέλι που βάζουμε τους προσθέτουμε περίπου είκοσι θερμίδες.

Για να δώσετε γεύση χωρίς θερμίδες στο ρόφημά σας αντικαταστήστε τη ζάχαρη ή το μέλι, με ολιγοθρεμιδικές γλυκαντικές ύλες όπως για παράδειγμα η στέβια και προσθέστε λίγες σταγόνες ή λίγο χυμό από λεμόνι στο ρόφημά σας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου