Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Οι φωνές στα δικαστήρια και οι ισχυρισμοί του πρώην ποδοσφαιριστή για την εξάρτηση και το χρέος

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι για τα σχεδόν 8 κιλά κοκαΐνη

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το ζευγάρι που κατηγορείται για την κατοχή των σχεδόν 8 κιλών κοκαΐνης μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους.

«Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών». Σε αυτή τη φράση ο 32χρονος σύντροφος της πρώην παίκτριας ριάλιτι «έχτισε» την υπερασπιστική του γραμμή αρνούμενος κατηγορηματικά στην απολογία του ότι τα σχεδόν 8 κιλά κοκαΐνης ήταν δικά του.

«Έκανα λάθος, το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου.» είπε ο νεαρός στην απολογία του και δήλωσε χρήστης ναρκωτικών που έπεσε θύμα εκβιασμού από τον προμηθευτή του. Παράλληλα, επιχείρησε να απεμπλέξει την σύντροφο του από την υπόθεση. «Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο 32χρονος και η 29χρονη σύντροφος του η οποία ,επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι μετά τις απολογίες τους τους έκριναν προφυλακιστέους.

«Με κατέστρεψε»

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφος μου» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η 29χρονη, που στο άκουσμα της απόφασης προσωρινής της κράτησης φώναξε: «Με κατέστρεψε!» ενώ ο νεαρός φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο σύντροφο της στην προσπάθεια της να τον πείσει να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, το ζευγάρι πήρε το δρόμο για τη φυλακή ένα περίπου μήνα πριν παντρευτεί καθώς φέρονται να ήταν έτοιμοι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 15 Οκτωβρίου. 

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αφού αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στην εγκατάλειψη από τον πατέρα του πριν ακόμη γεννηθεί, τη σχέση του με τα Κουφονήσια όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος αλλά και υδραυλικός και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο υποστήριξε ότι ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών το 2011 όταν εργάστηκε ως μπάρμαν.

«Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στη μέση μου υποχρεώθηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο για μεγάλο διάστημα έως το 2011. Τότε ξεκίνησα να εργάζομαι ως barman στην Αθήνα σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά και το καλοκαίρι στη Νάξο. Τότε ήταν που ξεκίνησα να κάνω χρήση κοκαΐνης. Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσαν κοκαΐνη. Δυστυχώς λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και έκτοτε είμαι εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Έχω κάνει χρήση και άλλων ναρκωτικών όπως mdma και extacy σε συνδυασμό με υπερκατανάλωση αλκοόλ» ανέφερε.

Η γνωριμία με το μοντέλο

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η γνωριμία του με την συγκατηγορούμενη του το 2017 ήταν καθοριστική καθώς ήδη «ένιωθα ότι καταστρέφω τον εαυτό μου γιατί ξενυχτούσα κάθε μέρα και έκανα κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ» και εκείνη θέλησε να τον βοηθήσει να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

«Αποκάλυψα στην Έ. το πρόβλημα της εξάρτησής μου, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να διακόψω τη νυχτερινή εργασία για να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω προσπάθεια να κόψω τα ναρκωτικά. Σταματήσαμε και οι δύο τη νυχτερινή εργασία.» υπογράμμισε στο απολογητικό του υπόμνημα και συνέχισε:

«Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα. Με την Έ. τσακωνόμουν λόγω της χρήσης . Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμενε με τους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου. Είχα υποσχεθεί στην Έ. ότι θα παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης και θεωρούσαμε ότι αν κάνουμε οικογένεια ο οργανισμός μου θα απορροφηθεί ψυχικά και πνευματικά και θα ξεφύγω οριστικά».

«Δεχόμουν απειλές»

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι υποτροπίασε το 2020 μέσα στη καραντίνα όταν συνάντησε έναν παλιό γνωστό του.

«Κατέληξα μέσα και στην ψυχολογική απόγνωση της καραντίνας να υποτροπιάσω και να κάνω χρήση. Συνέχισα να προμηθεύομαι από αυτόν και έφτασα στο σημείο να του χρωστάω 6.500 ευρώ. Του είχα υποσχεθεί ότι θα τον αποπληρώσω στο τέλος του φετινού καλοκαιριού.» είπε στην απολογία του σημειώνοντας ότι επιστρέφοντας δεν είχε τα χρήματα.

«Τότε ξεκίνησε να με απειλεί λέγοντας μου «ξέρω που μένεις, θα έχεις πρόβλημα και εσύ και η φίλη σου». Τον ρώτησα : «που την είδες τη φίλη μου;» Μου είπε ότι είχε δει την Έ. επειδή και αυτή έβγαζε βόλτα το σκύλο μου στην ίδια πλατεία».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος περιγράφει το άτομο αυτό λέγοντας :

«Το άτομο αυτό το ξέρω ως Βασίλη και είναι 40 ετών και πιο ψηλός από εμένα. Στις 7.9.21 ο Βασίλης ήρθε έξω από το σπίτι μου και με περίμενε με δύο άτομα ακόμη που ήταν πάνω στη μηχανή με κράνη»

«Πρέπει να κάνεις κάτι για εμένα»

Ο 32χρονος ανέφερε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο, όπως λέει, υποχρεώθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά αλλά και τις οδηγίες που του δόθηκαν.

«Μου είπε ότι επειδή του χρωστούσα θα έπρεπε να κάνω κάτι για αυτόν για να μην με πειράξει. Μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού. Δεν μου είχε πει τι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα. Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά. Πράγματι ήρθε την Πέμπτη και μου είπε να πάω στη Νέα Σμύρνη στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου και ότι θα έρθει στις 3:30 ένα ταξί STATION WAGON . Στον οδηγό θα έλεγα ότι «έρχομαι από το Βασίλη» και αυτός θα μου αφήσει μια τσάντα που εγώ θα πρέπει να την πάω πεζός στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στη γωνία με το παντοπωλείο (200 μέτρα από εκεί) όπου θα έρθει να την παραλάβει ένα θαλασσί TOYOTA. 

Πράγματι στις 3:30 πήγα πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου, (αφού είχα παρκάρει λίγο πιο κάτω) και μετά από λίγο εμφανίστηκε το STATION WAGON ταξί το οποίο στάθμευσε στην απέναντι γωνία της διασταύρωσης. Μετά από 3 δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν μπροστά μου δύο μηχανές τις οποίες πρόσεξα επίμονα καθώς περίμενα να προχωρήσουν προκειμένου να περάσω απέναντι με ασφάλεια. Στη μία επέβαιναν 2 άτομα και στην άλλη 1 άτομο. Είδα ότι είχαν και οι 3 επιβαίνοντες κράνη και στη μηχανή με τα 2 άτομα είδα να κρέμεται και καλώδιο ακουστικού. Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λέω : «έρχομαι από το Βασίλη» και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή εγώ ανήσυχος του είπα «είδες τις μηχανές που πέρασαν;» και αυτός μου  απάντησε «ναι τις είδα και πιο πριν, παρ’ τα και φύγε!» και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά». 

«Δεν αντιστάθηκα»

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αν και υποστήριξε πως υποψιάστηκε ότι τον παρακολουθούσαν είπε πως φοβήθηκε μην χαθεί η τσάντα και βρει τον μπελά του.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακουμπήσει την τσάντα. Σκέφτηκα τις μηχανές που πέρασαν με το ακουστικό μπορεί να ήταν αστυνομικοί και δίστασα να πάρω την τσάντα αλλά ο οδηγός του ταξί την άφησε και έφυγε και φοβήθηκα να την αφήσω μη χαθεί και βρω τον μπελά μου από το Βασίλη και με κατηγορεί ότι την έκλεψα. Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στο σάκο φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές να έχουν έρθει ανάποδα στο δρόμο προς τη μεριά μου. Ήταν αστυνομικοί με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα «είμαι κάτω ότι πείτε». Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν «ποιος σε έστειλε; που θα τα πήγαινες αυτά; (Δεν με ρώτησαν ποιος μου έδωσε το σάκο, Γιατί πιθανόν γνώριζαν). Αφού μου αφαιρέσουν τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου φορέσουν χειροπέδες τους είπα ότι επιθυμώ να συνεργαστώ και να τους πω ότι γνωρίζω. Τους αποκάλυψα το σημείο που θα παρέδιδα το σάκο και μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Πήγαμε στην Αγία Φωτεινή αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς γιατί προφανώς αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα και ότι δεν έφτασα εκεί πεζός.»

«Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών»

Ο νεαρός αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία, όπως του αποδίδεται. «Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών.» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Εργάζομαι από 13 ετών και στη ζωή μου έχω αγωνιστεί με τιμιότητα και ιδρώτα για να επιβιώνω. Αποδέχομαι ότι αποπειράθηκα να μεταφέρω την κατασχεθείσα ποσότητα από το σημείο που θα την παραλαμβάνει στο σημείο που μου είχε υποδειχθεί. Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου, δεν μου ανήκει ακόμα δεν είχα εξουσία διαθέσεως της ούτε αποφάσιζα για την τύχη της. Δεν προλαβα να αποκτήσω κατοχή της της βαλίτσας. Προτού την ακουμπήσω με συνέλαβαν οι αστυνομικοί.»

«Η σύντροφος μου δεν έχει καμία σχέση»

Ο 32χρονος επέμεινε στον αρχικό του ισχυρισμό ότι η νεαρή σύντροφος του δεν έχει σχέση με την υπόθεση τονίζοντας:

«Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της, υπό την έννοια ότι αν δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου δεν θα ήταν κατηγορούμενη.

Αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να μη δεχθώ να πάω να παραλάβω την κατασχεθείσα ποσότητα. Έκανα λάθος, το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου»

Τα αιτήματα

Ο κατηγορούμενος στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι είναι τοξικοεξαρτημένος ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης. Μάλιστα, την πρώτη φορά που πέρασε το κατώφλι της ανακρίτρια φέρεται να ζήτησε να του γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κοκαΐνη στο αίμα του.

Επιπλέον ζήτησε να αναζητηθεί βιντεοληπτικό υλικό από την επίμαχη διασταύρωση προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι δεν αντιστάθηκε αλλά «αντίθετα χτυπήθηκα» , δεν ακούμπησε τη βαλίτσα καθώς και ότι «οι ίδιοι οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν ήταν αυτοί που ακολουθούσαν το ταξί και πέρασαν μπροστά μου δευτερόλεπτα αφότου στάθμευσε οδηγός του ταξί».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου