Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άνδρες

Εξηγήσεις για την επιλογή αυτή δίνει ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Τους λόγους για τους οποίους οι ένορκοι στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είναι όλοι άνδρες, αναφέρθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της 34χρονης.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην εκπομπή TLIve Alpha, εξήγησε πως η διαδικασία για την επιλογή των ενόρκων γίνεται με κλήρωση, ωστόσο στη συγκεκριμένη δίκη η υπεράσπιση χρησιμοποίησε μια εξαίρεση, ευελπιστώντας όλοι οι ένορκοι να είναι άνδρες.

«Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Η κίνηση αυτή, εκτιμάται, πως σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άνδρες ενδέχεται να παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που ίσως είναι πιο πιθανό να εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ακόμα ότι η Ιωάννα «δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη», ενώ «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στις 30 Σεπτεμβρίου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου