Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Έγιναν εννιά μετασεισμοί – Δείτε βίντεο από τη στιγμή των 5,8 Ρίχτερ

Ένας νεκρός, 9 τραυματίες και πολλές ζημιές

Δεν σταματά να σείεται η γη στην Κρήτη μετά τα 5,8 Ρίχτερ, που κόστισαν τη ζωή σε ένα άτομο. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης έγιναν εννιά μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος της τάξης των 4,6 Ρίχτερ.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν εργάτης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό και τον καταπλάκωσε ο τρούλος.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, εκτός από τον έναν νεκρό υπάρχουν και εννέα τραυματίες, ενώ έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές. Από τους τραυματίες, οι 7 είναι με ελαφρές εκδορές και οι 2 με κατάγματα κι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία-
κέντρα υγείας.

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου