Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Κεραμέως – σχολεία: Δεν δικαιολογείται απουσία αν ο γονιός φοβάται να στείλει το παιδί λόγω κρούσματος

Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος.

« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη» είπε στον ΣΚΑΪ.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει η σχολική τάξη με το που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, η υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα. Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η Υπουργός

Τα εμβολιασμένα παιδιά δεν θα κάνουν self test, επισήμανε η υπουργός, παρά μόνο αν υπάρχει κρούσμα. «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος» τόνισε.

Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια

Σχετικά με τα πανεπιστήμια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης.

Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως τόνισε η υπουργός

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου