Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Σε 9 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση σε υγειονομικούς και άνω των 60

Στις αρχές Οκτωβρίου έτοιμοι οι παιδίατροι για εμβολιασμό στα ιδιωτικά ιατρεία

Το χρονοδιάγραμμα για την 3η δόση των εμβολιασμών είναι γεγονός.

Και μπορεί να μην είναι ακόμα για το σύνολο του πληθυσμού και κάποιοι επιστήμονες να θεωρούν περιττό τον καθολικό εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όμως τα περιθώρια στενεύουν ειδικά για όσους είναι οι πιο αδύναμοι και βεβαίως για όσους είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό και δεν είναι άλλοι από τους υγειονομικούς.

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 30/09

Έτσι, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, για τις εξής κατηγορίες πολιτών:

  • Τους άνω των 60 ετών
  • Τους υγειονομικούς.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
  • Η τρίτη δόση θα χορηγείται αφού περάσουν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους με δεύτερη δόση.

Σημειώνεται ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους μέχρι σήμερα έχουν γίνει 13.175 εμβολιασμοί.

Για κανέναν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ερωτηθείς από το Newsbeast ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική. Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος που έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) ή μία με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Η αναμνηστική δόση, αποτελεί ισχυρή σύσταση της επιτροπής βιοηθικής για να αυξηθεί περισσότερο η προστασία.

Το ότι η τρίτη δόση εμβολίου είναι προαιρετική και έρχεται ως ισχυρή σύσταση, ισχύει για όλους, όπως διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική ούτε για τους υγειονομικούς, για τους οποίους πλέον οι δύο δόσεις είναι υποχρεωτικές.

Η λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Έτοιμοι να υποδεχθούν τα πιτσιρίκια για «τσίμπημα» οι παιδίατροι

Λύση στα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα για τον εμβολιασμό των παιδιών από τους παιδιάτρους στα ιδιωτικά τους ιατρεία έχει βρεθεί σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και μάλιστα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία.

«Μέσα στην εβδομάδα θα βγει πρόσκληση από τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ που είναι τα ιατρεία τους για να υπογραφούν συμβάσεις. Επιχειρησιακά και εφοδιαστικά είμαστε έτοιμοι. Εκκρεμεί μια νομοθετική διάταξη στην Βουλή για να ρυθμιστεί το θέμα της αμοιβής, γιατί έχουμε δυο εμβολιασμούς, από την στιγμή που μιλάμε για Pfizer, για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου