Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο – Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς

Οι μεταλλάξεις φοβίζουν τους ειδικούς

Για τη μετάλλαξη Delta και το νέο στέλεχος Mu μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι όλα τα νέα στελέχη του κορονοϊού προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ειδικότερα για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος Mu, η κυρία Παγώνη ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι η εμφάνιση ενός νέου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα» προέβλεψε.

«Η μετάλλαξη Delta… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται.

Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως» είπε η κυρία Παγώνη.

Παγώνη: Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς

«Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους» είπε η Ματίνα Παγώνη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί,  το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται», σχολίασε.

Κλείνοντας μίλησε για τους αρνητές γιατρούς και τους κάλεσε να μην παροτρύνουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν, ενώ ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για γιατρούς – αρνητές.

Παγώνη για τον εμβολιασμό των παιδιών: Είναι ασφαλής

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε μικρά παιδιά, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε ότι: «Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου