Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Κάτι πήγε λάθος και μειώθηκαν οι εμβολιασμοί

Να εμβολιάζονται τα παιδιά στο σχολείο προτείνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Ότι κάτι πήγε λάθος με τον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορονοϊό παραδέχθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, που εκτιμά επίσης ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά.

Με αφορμή το κλείσιμο κάποιων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, η Ματίνα Παγώνη παραδέχθηκε ότι «κάτι έχει πάει λάθος». «Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%.

Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε η κυρία Παγώνη μιλώντας στο OPEN.  

Για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, η γιατρός είπε ότι είναι, πλέον, άδεια και είναι φυσικό να κλείσουν με τους υγειονομικούς που είχαν μεταφερθεί εκεί να επιστρέψουν στις θέσεις τους γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Παγώνη: Γιατροί στα σχολεία για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προτείνει να επισκέπτονται γιατροί τα σχολεία για να εμβολιάζουν μικρά παιδιά τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους. Αναφερόμενη στα νέα μέτρα για την εστίαση και το αλαλούμ με τα παιδιά, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή της θα γίνουν αρκετές αλλαγές. «Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι είναι λογικό να γίνονται λάθη αλλά και ότι η Επιτροπή θα πρέπει να παίρνει γρηγορότερα τις αποφάσεις.

Σχολιάζοντας τέλος τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, όπως είπε, όταν κάποιος έχει αποδειχθεί ότι έχει κάνει απάτη και έχει παραβιάσει το νόμο «πρέπει να με σύντομες διαδικασίες να πάει σπίτι του». «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου