Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Στη «μάχη» των εμβολιασμών οι ιδιώτες παιδίατροι – Άνοιγμα σχολείων με ασφάλεια

Στο τραπέζι επέκταση της υποχρεωτικότητας σε εκπαιδευτικούς - ιερείς

Με κεντρικό στόχο να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια επιχειρεί το Μαξίμου να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επίσπευση των εμβολιασμών στα παιδιά 12-17 ετών, καθώς η μετάλλαξη Delta έχει εισχωρήσει για τα καλά στην κοινότητα και η υπερμεταδοτικότητά της είναι απειλητικά, ειδικά τώρα που οι αδειούχοι έχουν επιστρέψει στον κλεινόν άστυ και η κινητικότητα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους της παιδιατρικής κοινότητας, ο εμβολιασμός να μπορεί να γίνει και στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων.

Ήδη «τρέχει» καμπάνια για να πειστούν οι γονείς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των παιδιών τους, καθώς την προσεχή Δευτέρα τα σχολεία ανοίγουν και οι κίνδυνοι για τη διασπορά εντός της σχολικής κοινότητας αυξάνουν. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει στην αναγκαιότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης και στη λογική αυτή το υπουργείο Παιδείας έχει επικαιροποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν στα σχολεία, με τις τάξεις να κλείνουν μόνο όταν νοσεί το 50%+1 των μαθητών.

Στη «μάχη» οι ιδιώτες παιδίατροι

Δεδομένου ότι οι παιδίατροι έχουν το ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πολλές ελληνικές οικογένειες η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ριχθούν στη «μάχη» του χτισίματος της ανοσία του πληθυσμού. Επισημαίνεται ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί 130.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και στόχος είναι να κλειστούν όσο περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού. «Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής» επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ πλέον η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να λυθούν τα τεχνικά ζητήματα και άμεσα οι ιδιώτες παιδίατροι να μπορούν να εμβολιάζουν τους ανήλικους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας ότι «οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία» και συμπλήρωσε:

«Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά».

 Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου