Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Συναγερμός για «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη – Μεταβαίνουν εκτάκτως Πλεύρης – Γκάγκα

Η εντολή Μητσοτάκη

Για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη ξαναζεί με την αγωνία ότι θα επιστρέψουν οι ημέρες του 2020 καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά και βρίσκεται ένα βήμα πριν το κόκκινο. 

Ο επιδημιολογικός χάρτης αναμένεται να ενημερωθεί τις επόμενες ώρες και οι ειδικοί εμφανίζονται απαισιόδοξοι, αφού αν τελικά κοκκινίσει θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων περιοχών της χώρας με το μίνι lockdown να τίθεται σε ισχύ.

Αυτό σημαίνει ότι στην πόλη θα επιβληθούν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα και καθολική απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα.

Εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα μεταβαίνουν εκτάκτως σήμερα στην πόλη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες μαζί με τις τοπικές και υγειονομικές αρχές έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ο κ. Πλεύρης θα έχει σύσκεψη με 14 δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας για να διαπιστώσουν την αιτία του προβλήματος καθώς ενώ παρατηρείται μείωση κρουσμάτων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στην Θεσσαλονίκη συμβαίνει το αντίθετο.

Η εντολή Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός μπορεί να ταξιδεύει στις ΗΠΑ για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως το μυαλό του είναι στην Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό έδωσε εντολή στους επιτελείς του αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη τον εφιάλτη του 2020 με την πανδημία. «Σώστε την Θεσσαλονίκη. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μην έχουμε πάλι τα ίδια», είπε σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να «πέσουν» πάνω στην κατάσταση και να την εξομαλύνουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Κρούσματα κοντά σε αυτά του λεκανοπεδίου

Τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη είναι 449 σε ένα 24ωρο από το σύνολο των 3040 που καταγράφηκαν στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ταυτόχρονα, οι νοσηλείες παρουσιάζουν έκρηξη όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά συνολικά στην Βόρεια Ελλάδα και από τους 53 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 51 είναι ανεμβολίαστοι. Έτσι, η Θεσσαλονίκη παραμένει το επίκεντρο της διάδοσης νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς εμφανίζει τριπλάσιο αριθμό μολύνσεων σε σύγκριση με το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι πολύ ισχυρό στη νύφη του Θερμαϊκού και μάλιστα δεν είναι λίγα τα καθημερινά περιστατικά με αρνητές του κορονοϊού. Οι αριθμοί όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμών στην Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηριστικοί: Το 55% έχει εμβολιαστεί με την μια δόση και το 51,24% με τις δύο δόσεις.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου