Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Κρήτη: Τελευταίο αντίο στον 17χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τα προβλήματα με τις κόντρες και τα σαμαράκια

Με ριζίτικα και μαντινάδες αποχαιρετούν τους δύο νέους, τον 17χρονο Ματθαίο και τον 21 ετών Έρντι, που χάθηκαν στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο μοιραίο τροχαίο στο Πολύδροσο Γαζίου, αναφέρει το cretalive.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο παιδιά, που βρίσκονταν πάνω σε μηχανή, σκοτώθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, έπεσε σε κολόνα φωτισμού, η οποία λύγισε και στη συνέχεια σε μικρά κολονάκια.

Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που η μοτοσικλέτα εκσφενδονίστηκε πάνω από 100 μέτρα.

Κρήτη: Τα προβλήματα με τις κόντρες και τα σαμαράκια

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στο Creta24 και τόνισαν πως είχαν επισημάνει από καιρό, τόσο στην Αστυνομία όσο και στον δήμο, το πρόβλημα με τις κόντρες και τις μεγάλες ταχύτητες στο δρόμο που έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδιά.

Παράλληλα τόνισαν πως είχαν ζητήσει από καιρό να μπουν σαμαράκια στον δρόμο, κάτι που μέχρι τώρα δεν έγινε, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η κατάσταση, με πολλά νεαρά άτομα να συγκεντρώνονται στην περιοχή για κόντρες και βόλτες σε μεγάλες ταχύτητες.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νεαρών απηύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου Σταύρος Λουλαδάκης, ο οποίος δήλωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα θρηνούσαμε θύματα στον συγκεκριμένο δρόμο. «Φωνάζουμε πάρα πολύ καιρό για αυτό το κομμάτι του δρόμου σαν σύλλογος. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Έχουμε κάνει αίτημα στο δήμο να τοποθετηθούν σαμαράκια. «Δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό που όλοι περιμέναμε. Το περιμέναμε. Μακάρι να μη γινόταν ποτέ», ανέφερε ο κ. Λουλαδάκης.

Ο κ. Λιονάκης μάλιστα ανήρτησε και βίντεο με τις κόντρες.

Μια κάτοικος της περιοχής διευκρίνισε πως η κατάσταση παραμένει για χρόνια χωρίς λύση, τη στιγμή μάλιστα που στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία που από τύχη δεν στοίχησαν ζωές.

«Το έχουμε πει επαλειμμένα, ειδοποιούμε συνεχώς την Αστυνομία. Πριν 3 χρόνια είχαν χτυπήσει μια κοπέλα πάνω στο πεζοδρόμιο. “Έφυγε” το μηχανάκι που έκανε σούζες και τη χτύπησε στην πλάτη. Κατέβηκα και φώναξα ασθενοφόρο, ευτυχώς η κοπέλα δεν έπαθε τίποτα. Κάποια άλλη στιγμή μπήκαν στου γείτονα την αυλή, έκανε σπινιά το αυτοκίνητο και μπήκαν μέσα στην αυλή του γείτονα, ευτυχώς ο άνθρωπος μόλις είχε μπει μέσα στο σπίτι του», ανέφερε η γυναίκα.

«Είναι κρίμα και άδικο γιατί χάθηκαν δύο ψυχούλες άδικα. Ο δρόμος είναι άκρως επικίνδυνος. Κάνουν κόντρες. Κάτι πρέπει να γίνει για να προφυλάξουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας» ανέφερε άλλη κάτοικος της περιοχής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου