Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Λέκκας για σεισμούς στη Θήβα: Ιδιαίτερο φαινόμενο, 85 μικροδονήσεις

«Μάλλον πάμε σε απόσβεση» 

Δεν σταματάει να κουνιέται το έδαφος στη Θήβα μετά τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις αρχές Ιουλίου. Χθες το βράδυ έγινε άλλη μία δόνηση 3,1 Ρίχτερ και συνολικά 85 μικροδονήσεις.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, καθώς αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες περίπου, με μεγαλύτερο τον αρχικό σεισμό. Από τότε έχουμε συνεχώς δονήσεις που μάλιστα ακολουθούν μια αυξομειούμενη δομή ευτυχώς όμως πολύ μικρού μεγέθους.

«Όπως έχουμε συζητήσει στην επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη ακολουθία και μάλλον πάμε σε απόσβεση» είπε.

Λέκκας για σεισμούς στη Θήβα: Μακριά από παλιά κτήρια

Ο κ. Λέκκας παραμένει καθησυχαστικός, προτρέπει, όμως, τους κατοίκους να μην βρίσκονται κοντά σε παλιά κτήρια.

Υπογράμμισε ότι η περιοχή δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από 5,2 -5,3 Ρίχτερ. Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι η παρατεταμένη διάρκεια που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Πρόσθεσε όμως πως ένας σεισμός της τάξης των 5.2 – 5,3 Ρίχτερ που θεωρείται πως είναι η οροφή για την περιοχή, μπορεί να είναι επιβλαβής για παλιά κτήρια. Γι΄αυτό για ακόμα μια φορά συμβούλεψε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν παλιά κτήρια και ετοιμόρροπες κατασκευές

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου