Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτογραφήθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης – Δείτε το προεδρικό διάταγμα

«Έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα»

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφησης του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος θα ορκιστεί υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την απόφαση υπογράφει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Τιμητική Πολιτογράφηση του ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ του ΜΕΛΗ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

Το άρθρο 13 του ν. 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» (Α’ 217), όπως ισχύει.Τo π.δ. 2/2021 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 2).Το γεγονός ότι ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΜΕΛΗ έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως, κατά την πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ του ΜΕΛΗ, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου.

Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ


Δείτε εδώ το ΦΕΚ

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου