Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

«Συναγερμός» στο υπουργείο Υγείας – Από «κόσκινο» όλοι οι εμβολιασμοί μετά τις αποκαλύψεις στην Καρδίτσα

Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο - «Καμπανάκι» για ΜΕΘ: το 90% ανεμβολίαστοι

Ένας ακόμα πονοκέφαλος για την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η αποκάλυψη του σκανδάλου με τις «μαϊμού» βεβαιώσεις εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας.

 Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το Σαββατοκύριακο και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την έκταση που έχει το θέμα αυτό, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται ενώ η μία από τις δυο εμπλεκόμενες είναι άφαντη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε τους ελέγχους να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις ή υπόνοιες ότι μπορεί να μην έχει ακολουθηθεί πιστά το γράμμα του νόμου. Ήδη ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης προανήγγειλε αυστηροποίηση του νόμου για τους εικονικούς εμβολιασμούς, την ώρα που ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν αυξάνεται και το τείχος ανοσίας μοιάζει ακόμα μακρινή υπόθεση.

Έρευνες σε όλη την χώρα ακόμα και για πλαστά τεστ

Πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες και μάλιστα δεν θα αφορούν μόνο πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και νόσησης, όπως και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο – Έρευνες για να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα

Μέχρι στιγμής και μόνο για τον μήνα Αύγουστο οι αρχές έχουν εντοπίσει την έκδοση 47 πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην περιοχή. Και ο χρόνος θα γυρίσει πίσω και σε προηγούμενους μήνες και θα περάσουν από «κόσκινο» όλοι όσοι εμβολιάστηκαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Παλαμά είναι 6.000 και στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί. Δεν αποκλείεται όμως επειδή ο Παλαμάς είναι κωμόπολη να προσέρχονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και κάτοικοι άλλων περιοχών. Όμως, αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας δεν είναι μόνο από τις γύρω περιοχές αλλά από συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας από την οποία κατάγεται η μια γυναίκα (διοικητική υπάλληλος) που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Και αυτή η περιοχή είναι υπό έρευνα από τις αρχές καθώς η υπάλληλος έδινε τις βεβαιώσεις στους συντοπίτες της.

Πώς έβγαιναν τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Ψάχνοντας την άκρη του νήματος οι αρχές κατέληξαν ότι η διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό και αυτή δεν ήταν άλλη από νοσηλεύτρια, η οποία της διοχέτευε τους μοναδικούς κωδικούς του κάθε πολίτη και στην συνέχεια επιβεβαίωνε τους εικονικούς εμβολιασμούς. Η νοσηλεύτρια θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αλλά η διοικητική υπάλληλος είναι άφαντη.

Άρση τραπεζικού απορρήτου

Να διαπιστωθεί αν οι εικονικοί εμβολιασμοί γίνονταν με το αζημίωτο θα επιχειρήσουν οι αρχές. Άμεσα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και στην συνέχεια θα αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των εμπλεκομένων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδικαιολόγητη εκροή χρημάτων ή εισροή χρημάτων .

Επίσης, σήμερα, ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας. Επίσης, θα κάνει μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό.

Τρομάζουν τα στοιχεία από τις ΜΕΘ

Με την χώρα μας να μετρά καθημερινά δεκάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, τα στοιχεία που έδωσε και χθες ο ΕΟΔΥ για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ πραγματικά τρομάζουν. Και είμαστε μόνο στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

  Γεωργίας Αθ.Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου