Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας: Δηλώνει έτοιμος για πρόωρες εκλογές, αλλά αποφεύγει να τις ζητήσει ανοικτά

Πώς ερμηνεύεται η στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι το κόμμα του θα έρθει πρώτο στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξακολουθεί τεχνηέντως να μην τις ζητάει ευθέως. Ακόμη και χθες, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά πέταξε το… μπαλάκι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό, αλλάζοντας την τακτική που θέλει τον εκάστοτε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει εκλογές από τους πρώτους κιόλας μήνες ολοκλήρωσης των προηγούμενων. Σε αυτό βέβαια πρέπει να συνηγορεί και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά υπολείπεται περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

Οπότε έκρινε σκόπιμο να αφήσει την… επιλογή στον κ. Μητσοτάκη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι παραμένει… Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη με βάση το Σύνταγμα να προκαλέσει εκλογές όποτε το επιθυμεί. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά, ας τις προκηρύξει, στο χέρι του είναι», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας δε σε παρόμοια ερώτηση ο κ. Τσίπρας επανήλθε λέγοντας: «Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας-, ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτή την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου»…

Συνέχισε μάλιστα το σκεπτικό του, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές. «Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς. Όταν μάλιστα προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ» κατέληξε πριν δηλώσει για μία ακόμα φορά πως το κόμμα του θα βρίσκεται δίπλα στη μεσαία τάξη – η οποία του είχε γυρίσει την πλάτη στις εκλογές του 2019, αλλά ήταν και αυτή που τον είχε αναδείξει πρωθυπουργό το 2015.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου