Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Αντιδράσεις υγειονομικών για τις αναστολές – «Βγαίνουν εκτός εργασίας 110 μάχιμοι εργαζόμενοι»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού αλλά και υγειονομικός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19 και της αναστολής καθηκόντων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει στις 7 το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος «σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λαϊκό, Τάσος Αντωνόπουλος ανέφερε στο Newsbeast ότι «η απόφαση βγάζει σε αναστολή 110 μάχιμους εργαζόμενους από τους 1500 που είμαστε εδώ χωρίς να αντικατασταθεί κανείς. Εμείς είμαστε υπέρ των εμβολιασμών για αυτό έχουμε πετύχει το 93,3% των εμβολιασμένων. Αν μας άφηναν μόνους μας μια χαρά θα είχαμε πετύχει τείχος ανοσίας και θα είχαμε νοικοκυρέψει το νοσοκομείο. Μεθαύριο έχουμε εφημερία. Πώς θα βγει χωρίς τους 110 εργαζόμενους;».

Ενώ συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση περιθωριοποιεί αυτούς τους λίγους εργαζόμενους για να δημιουργηθούν κενά και να επελάσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ξέρουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Και δεν έθεσαν σε κίνδυνο κανένα εργαζόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Για το γιατί δεν εμβολιάζονται ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι «είναι λόγοι υγείας, λόγοι προκατάληψης αλλά και λόγοι προσωπικών δεδομένων».

Η Γεωργάκη Κωνσταντίνα η οποία είναι Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Λαϊκού και ανεμβολίαστη ανέφερε ότι: «Υπάρχει μία εκβιαστική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στους υγειονομικούς η οποία τους οδηγεί στην ανεργία και χωρίς μισθό. 

Δεν ερχόμαστε στο νοσοκομείο για το χόμπι μας. Εργαζόμαστε και πρέπει να αμειβόμαστε. Όλοι οι συναδελφοί μας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας δεν αρνηθήκαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας από την αρχή της πανδημίας. 

Δουλέψαμε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ερχόντουσαν εδώ άρρωστοι. Δουλεύαμε στα εργαστήρια με τα δείγματά των ασθενών χωρίς μέτρα ασφαλείας. Ψάχναμε να βρούμε μάσκες. Έρχονταν γιατροί covid και τσακώνονταν με τις νοσηλεύτριες για το ποιος θα πρωτοπάρει μάσκες. Παρόλα αυτά δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου