Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Μπαλάσκας: Το 30% των αστυνομικών φυλάει επισήμους

«Να αναλάβουν σεκιούριτι τη φύλαξη επιχειρηματιών και δημοσιογράφων»

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολείται στη φύλαξη προσώπων, επιβεβαίωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, κάνοντας λόγο για 30%.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε πως πρέπει να φυλάσσονται και οι 300 βουλευτές, όχι όμως και επιχειρηματίες ή δημοσιογράφοι, τη φύλαξη των οποίων θα έπρεπε να αναλαμβάνουν σεκιούριτι.

Ειδικότερα για τη φύλαξη κοινοβουλευτικών, εξήγησε πως «δεν μπορούν να έχουν κάτω από δύο, γιατί ένας αστυνομικός δεν μπορεί να είναι όλη την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδεια». Υπενθύμισε, τέλος, πως ο ίδιος είχε στηλιτεύσει, εδώ και 20 χρόνια, ακραία περιστατικά φύλαξης προσώπων, κάνοντας λόγο για «αστυνομικούς-Φιλιππινέζες».

Τι είπε για τους «ακροδεξιούς θύλακες» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν «ορδές φασιστών» στα Σώματα Ασφαλείας, τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στους κόλπους της Αστυνομίας. «Κάποιοι άνθρωποι που ιδεολογικά πιστεύουν αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες, ενδεχομένως να υπάρχουν… Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούν εσωτερικό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι η Αστυνομία έδρασε σύμφωνα με τις διαταγές και προχώρησε συνολικά σε 60 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου