Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Βασίλης Ζούλιας: «Έχω κακοποιηθεί λεκτικά στην επαγγελματική μου πορεία»

«Άνθρωποι με κύρος εκμεταλλεύονταν τη θέση τους. Αντέδρασα χτυπώντας το χέρι μου στο τραπέζι», λέει ο Βασίλης Ζούλιας.

Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Αλέξη Μίχα, μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του στον χώρο, τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για την συνεργασία του με την σειρά του Netflix, Emily in Paris.

Ο Βασίλης Ζούλιας αναφέρθηκε στον κόσμο της μόδας και στο πώς έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ αποκάλυψε ποιά διάσημη φόρεσε δημιουργία του στα βραβεία Emmy.

«Η Φιλίππα Σο φόρεσε στα βραβεία Emmy δική μου δημιουργία. Η μόδα της δεκαετίας του ‘55- ‘65 ήταν η πιο κομψή δεκαετία για τη γυναίκα. Είναι καλό να είναι διακριτή η ταυτότητα κάθε δημιουργού».

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με το ελληνικό METOO, ο σχεδιαστής δήλωσε πως είναι εποχή που γίνονται ξεκαθαρίσεις. «Ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για όλα αυτά. Ο καθένας από εμάς έχει σίγουρα κάποια εμπειρία στη ζωή του, αν όχι σεξουαλική, τότε επαγγελματική.

Έχω κακοποιηθεί λεκτικά στην επαγγελματική μου πορεία. Άνθρωποι με κύρος εκμεταλλεύονταν τη θέση τους. Αντέδρασα χτυπώντας το χέρι μου στο τραπέζι. Είναι καλό να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι όταν χρειάζεται. Στον χώρο της μόδας δεν είναι τόσα τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Περισσότερο παίζονται παιχνίδια δύναμης».

«Από τις συνεργασίες μου ξεχωρίζω την Καγιά, τη Μερκούρη που τη θεωρώ και Μούσα μου και την Βίκυ Κουλιανού, που είναι ίσως η μοναδική Ελληνίδα με τεράστια διεθνή καριέρα το’80 και το ’90», λέει ο Βασίλης Ζούλιας.

«Μου έχουν γίνει διάφορες τηλεοπτικές προτάσεις, αλλά δε μπορώ να κάνω δοκιμαστικά. Όταν ο Περικλής Κονδυλάτος μού είπε ότι σκέφτεται να συμμετάσχει στο «survivor», είχαμε lockdown. Δεν είχαμε προγραμματίσει κάποια επίδειξη μόδας, οπότε του είπα «καλό ταξίδι». Θα πήγαινα στο «survivor» αν είχα χρόνο. Είναι μια εμπειρία ζωής.

Για τις καταχρήσεις, ο διάσημος σχεδιαστής είπε πως ήταν κάποτε μέρος της ζωής του, και ότι έφτασε σε σημείο να προσπαθήσει να κάνει κακό στη ζωή του, όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Τα τελευταία 29 χρόνια, είμαι σε αποχή, η πορεία των 29 χρονών είχε δυσκολίες. Έπρεπε να τα μάθω όλα από την αρχή, τώρα είμαι 58, τότε ήμουν 29. Έπρεπε να μάθω να τα κάνω όλα χωρίς ουσίες.

Τέλος, για την συνεργασία που προέκυψε με το Νetflix και τη σειρά Emily in Paris, ο Βασίλης Ζούλιας, «Θα δώσουμε ρούχα και είναι πολύ ευχάριστο αυτό», ενώ αποκάλυψε πως θα ήθελε να ντύσει τη Μόνικα Μπελούτσι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου