Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Μάθετε τους σωστούς συνδυασμούς για τα γεύματά σας.

Μια από τις πιο διαδεδομένες απόψεις που αφορούν το φαγητό, ιδιαιτέρως για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συνδυάζεται κρέας με άμυλο, όπως ρύζι, πατάτες, μακαρόνια κ.α.

Η άποψη αυτή ξεκίνησε φυσικά από την κοιτίδα της μόδας και της παραπληροφόρησης σε σχέση με τη δίαιτα, που δεν άλλη από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή, η κάθε κυρία που είναι σε δίαιτα θεωρεί μέγιστο λάθος ή βασική αιτία που μπορεί να μην χάνει βάρος, το να πέσει μία πατάτα στο πιάτο με το κοτόπουλο.

Επιστημονικά κρίνοντας θα πούμε ότι η συγκεκριμένη άποψη δεν έχει καμία επιστημονική υπόσταση. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, το άμυλο που θα μπει στο πιάτο από κάποια από τις «απαγορευμένες» τροφές, θα εμποδίσει την πέψη των πρωτεϊνών του κρέατος και θα μπλοκάρει το μεταβολισμό. Ωστόσο, είναι διαφορετικά τα σημεία που μεταβολίζεται κάθε θρεπτικό συστατικό στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα και από διαφορετικά ένζυμα.

Επίσης, ακόμη και η σαλάτα που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει και μόνο να συνοδεύει το κρέας ή το κοτόπουλο ή το ψάρι περιέχει υδατάνθρακες. Τέλος, βασικά και απαραίτητα τρόφιμα όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, τα όσπρια περιέχουν τόσο πρωτεΐνες όσο και υδατάνθρακες.

Κατά συνέπεια άλλος ένα μύθος καταρρίπτεται.

Ένα ιδανικό πιάτο θα πρέπει να περιλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης από τρόφιμα όπως κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, τυρί, γιαούρτι, όσπρια μαζί με υδατάνθρακες από λαχανικά και κάποια ποσότητα αμυλούχων (ρύζι, μακαρόνια, ψωμί …) και βασική λιπαρή ύλη το ελαιόλαδο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου