Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Χάπι κατά του κορονοϊού: Η Merck ανακοίνωσε πως θα το αγοράσει και η Σιγκαπούρη

 


Το molnupiravir θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για την COVID-19 

Merck και Σιγκαπούρη «έδωσαν» τα χέρια για το χάπι κατά του κορονοϊού. Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για προμήθεια και αγορά, με την οποία θα παρασχεθεί πρόσβαση στη χώρα στο πειραματικό της αντιιικό φάρμακα κατά της COVID-19.

Το molnupiravir είναι σχεδιασμένο να εισάγει σφάλματα στον γενετικό κώδικα του ιού και θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για την COVID-19. Η Merck σχεδιάζει να κάνει αίτηση το ταχύτερο δυνατόν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την έγκριση για επείγουσα χρήση του φαρμάκου της.

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα για επιβεβαίωση της επίτευξης συμφωνίας με την Merck.

Το χάπι κατά του κορονοϊού αγόρασε και η Αυστραλία

Η Αυστραλία ανακοίνωσε επίσης ότι αγόρασε το πειραματικό φάρμακο της Merck, ενώ η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν και η Μαλαισία βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά του. Οι Φιλιππίνες παράλληλα ελπίζουν ότι η δοκιμή εκεί του χαπιού αυτού θα τους επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτό.

Η βιασύνη για την παραγγελία του φαρμάκου αυτού έπεται της δημοσιοποίησης την Παρασκευή των στοιχείων από τις ενδιάμεσες κλινικές δοκιμές του, οι οποίες έδειξαν ότι θα μπορούσε να μειώσει κατά περίπου 50% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου για τους ασθενείς που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από την COVID-19.

Η Σιγκαπούρη κατέγραψε χθες, Τρίτη, ρεκόρ 3.486 νέων κρουσμάτων κορονοϊού ενώ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έξαρση του ιού στην επικράτειά της. Η Σιγκαπούρη έχει εμβολιάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του πληθυσμού της κατά της COVID-19.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου