Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Δακτύλιος: Επιστρέφει την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου – Εξετάζονται τα διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ποια οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα από την ερχόμενη Δευτέρα

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου επιστρέφει ο Δακτύλιος για τους οδηγούς της Αθήνας, στην ίδια φιλοσοφία που ίσχυε στο παρελθόν, ενώ εξετάζεται το σενάριο περιβαλλοντικού τέλους εν είδει διοδίων για το κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός προανήγγειλε μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον Δακτύλιο προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι ο Δακτύλιος θα τεθεί κανονικά σε ισχύ και θα κινούνται ελεύθερα τα υβριδικά και euro 6 οχήματα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Είπε ότι θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Ακόμα, προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα από την Δευτέρα 25/10

  • τα ηλεκτρικά οχήματα,
  • τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου οχήματα
  • τα εκ κατασκευής υγραερίου οχήματα
  • τα υβριδικά οχήματα
  • τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2

«Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον δακτύλιο ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με το ότι περιορίζονται κατά πολύ οι εξαιρέσεις, δηλαδή τα ΙΧ που θα μπορούν κάθε ημέρα, ανεξαρτήτως δακτυλίου, να μπαίνουν στο κέντρο» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου