Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης – Αλέξης Κούγιας: Θέλουμε γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης

«Δεν έχω καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης»

Για την πρόταση της εισαγγελέως να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς και να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (6/10) ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως «αναμενόμενη».

«Σε μια υπόθεση σαν αυτή του κ. Λιγνάδη αλλά και σε άλλες καθημερινές υποθέσεις, είναι μια διαδικασία τυπική τις περισσότερες φορές. Ο εισαγγελέας αντιγράφει την ποινική δίωξη και ακολούθως το δικαστικό συμβούλιο. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είχα ενημερώσει τον κ. Λιγνάδη. Όποια και αν είναι η κρίση του δικαστικού συμβουλίου, δεν πρόκειται να προβούμε σε διαδικαστική πράξη» είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε προβληματισμένος για το αν πρέπει να καταθέσει «αίτηση για αλλαγή περιοριστικών όρων για να μείνει ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης ή να ζητήσει πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης».

«Δεν θυμάμαι καμία υπόθεση στην οποία ο εισαγγελέας να μην αντιγράφει την ποινική δίωξη και το δικαστικό συμβούλιο να μην αντιγράφει την πρόταση του εισαγγελέα. Είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση που θα αντιμετωπιστεί από εμένα με διαφορετικό τρόπο. Θέλω την όσο πιο γρήγορη εκδίκαση της υποθέσεως» σημείωσε.

«Ο κ. Λιγνάδης δεν έχει νοοτροπία κατηγορούμενου, έχει νοοτροπία αθώου»

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι μια αίτηση για αλλαγή των όρων θα καθυστερούσε την εκδίκαση της υπόθεσης περίπου τέσσερις μήνες, οπότε κρίνει πιο σωστό να μην καθυστερεί με κάτι που έχει αμφίβολο αποτέλεσμα αλλά να περιμένει την δίκη.

«Δεν έχω καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης, ούτε την διαδικαστική πράξη της προσφυγής στην διάταξη της εισαγγελέως στο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως. Εγώ πήρα την απόφαση αυτή και η επιλογή μου δικαιώθηκε. Και είδατε τι τύχη είχε η υπόθεση Φιλιππίδη. Η υπόθεση Φιλιππίδη και η υπόθεση Λιγνάδη είναι αντίστοιχη. Με ίδια κατηγορία με μόνη διαφορά είναι ότι στην υπόθεση Λιγνάδη έχουμε θύματα άνδρες, ενώ στην υπόθεση Φιλιππίδη γυναίκες» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Ο κ. Λιγνάδης δεν έχει νοοτροπία κατηγορούμενου, έχει νοοτροπία αθώου. Οι μηνύσεις έγιναν αμέσως μετά την σύλληψή του. Δεν έγινε τώρα, έγινε αμέσως. Η εντολή που είχα λάβει ήταν να μηνύσω αυτούς που μην σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας τον καταδίκασαν με λαϊκά δικαστήρια. Η αντίδρασή του ήταν νοοτροπίας αθώου, αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος» εξήγηση ο κ. Κούγιας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου