Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Έρχεται η ώρα του εισαγγελέα


Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση του σχετικά με το αίτημα της κατηγορούμενης για μετατροπή της κατηγορίας

Ηώρα του εισαγγελέα φτάνει για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας. Η ολοκλήρωση της απολογίας της Έφης Κακαραντζούλα σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την πρόταση του εισαγγελέα.

Εκείνος αφού αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την «ζωντανή» ακροαματική διαδικασία απευθυνόμενος στο δικαστήριο θα διατυπώσει, την ερχόμενη Πέμπτη, την άποψη του σχετικά με την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, κατά την διάρκεια της δίκης, κάνοντας κομβικές ερωτήσεις επιχείρησε να φωτίσει θολά σημεία της πολύκροτης υπόθεσης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση του σχετικά με το αίτημα της κατηγορούμενης για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επίθεση με βιτριόλι: Όσα είπε στην απολογία της η 36χρονη

Η 36χρονη, άλλωστε, στην απολογία της προσπάθησε να πείσει πως πρόθεση της δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα. «Δεν είμαι δολοφόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε τη δική της εκδοχή των γεγονότων ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε.

«Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής» ισχυρίστηκε στην απολογία της και συνέδεσε την αποτρόπαια επίθεση με τον 40χρονο άνδρα που η ίδια πίστευε ότι είχε παράλληλη σχέση με την Ιωάννα. «Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου», είπε για την Ιωάννα απευθυνόμενη με αξιοσημείωτη ψυχραιμία σε δικαστές και ενόρκους.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως ζούσε μέσα στην «καχυποψία και την αμφιβολία» και για το λόγο αυτό οδηγήθηκε στην απόφαση να παρακολουθεί με gps τόσο την Ιωάννα όσο και τον 40χρονο.

Απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων από την έδρα η 36χρονη παραδέχτηκε πως έτρεφε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα καθώς αισθάνθηκε ότι την πρόδωσε. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι από έναν Πακιστανό στο κέντρο της Αθήνας έναντι 40 ευρώ σημειώνοντας πως ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο.

Η ιδέα για την επίθεση με βιτριόλι, όπως ανέφερε, γεννήθηκε όταν παρακολούθησε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ και αποφάσισε ότι αυτός ήταν ο τρόπος να εκδικηθεί την Ιωάννα για «την προδοσία της».

Ακόμη και σήμερα , όπως είπε, θεωρεί ότι η Ιωάννα έφταιξε γιατί «με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου». «Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο… Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν», ανέφερε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη δίκη για το βιτριόλι

Η 36χρονη, η οποία δεν λύγισε ούτε όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις σοκαριστικές φωτογραφίες της Ιωάννας από τα χειρουργεία, επιχείρησε να διαβεβαιώσει την Ιωάννα, που έχει δηλώσει πως εξακολουθεί να φοβάται, ότι δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο από την ίδια.

«Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται», είπε με τον αδελφό της Ιωάννας να αντιδρά λέγοντας: «Μας έπεισε το φίδι». «Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό» επανέλαβε η κατηγορούμενη.

«Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση»

Η Ιωάννα, η οποία σε όλη τη διάρκεια της απολογίας κρατούσε σημειώσεις, δήλωσε απογοητευμένη γιατί δεν άκουσε, όπως είπε, καμία απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν στην επίθεση.

«Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση», ανέφερε η Ιωάννα και συνέχισε λέγοντας: «Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη», σημείωσε η νεαρή γυναίκα η οποία όταν κλήθηκε να απαντήσει αν δέχεται την συγγνώμη της κατηγορούμενης είπε: «Ευχαριστώ πολύ».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου