Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Χιλιάδες κόσμος φώναξε «αθάνατη» – Οι συγκινητικές στιγμές στο τελευταίο «αντίο»

Συγκλόνισαν τα παιδιά της - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες τη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, έπειτα από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών. 

Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία τους παιδιά.

Από το πρωί της Τετάρτης, όταν η σορός της Φώφη Γεννηματά τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, η συγκίνηση και ο πόνος ήταν διάχυτα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρέθηκαν για να τιμήσουν την εκλιπούσα, πολιτικοί όλων των κομμάτων και φυσικά η οικογένειά της.

Δίπλα στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρισκόταν από το πρωί η αδερφή της Μαίρη, η οποία ζήτησε να μείνει για μισή ώρα μόνη της με την αδερφή της. Ήθελε να την αποχαιρετήσει χωρίς την παρουσία άλλων, να της «μιλήσει» πριν την κηδεία, λέγοντας το τελευταίο «αντίο».

Ξεσπώντας σε κλάματα ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, πλησίασε το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά και το αγκάλιασε μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του ενώ στη συνέχεια χτύπησε πάνω σε αυτό το χέρι του.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 4:10

Δειτε το βιντεο εδω

Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο ήταν σκεπασμένο με τρεις σημαίες, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ έριχνε λουλούδια πάνω στο φέρετρο.

Δείτε τη στιγμή που η σορός μεταφέρεται από το παρεκκλήσι εντός της Μητρόπολης προκειμένου να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία

«Έφυγες νικήτρια. Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν το έβαλες ποτέ κάτω, παρά την ταλαιπωρία σου ήταν με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάζεις ότι όλα θα πάνε καλά» είπε συγκινημένη η μικρή κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα, που εκφώνησε τον επικήδειό της, μετά τον αδερφό της, Γιώργο και ράγισε καρδιές.

«Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας, η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές όλο αγάπη και πολλή τρυφερότητα που θα μείνουν πάντα στις μνήμες μας. Ήσουν δίπλα μας στις ευχάριστες στιγμές, στις επιτυχίες μας αλλά και στις δυσκολίες μας. Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ» σημείωσε.

Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα» είπε η Κατερίνα.

«Αγαπημένη μητέρα βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχαν όρια. Όλες τις μάχες σου τις έδωσε παλικαρίσια. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα.

Τα διδάγματά σου είναι στήριξη για εμάς αυτές τις δύσκολες ώρες. Με την αποχώρησή σου νόμιζα πως θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου. Τώρα πιστεύω όλο και περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά στα σύννεφα».

>

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου