Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Η μεγάλη μάχη με την υγεία της και η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ

Συγκινητική δήλωσή της - Αποσύρθηκε από την κούρσα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής - Στο πλευρό της ο πολιτικός κόσμος

Μία δύσκολη μάχη με την υγεία της καλείται να δώσει η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής. 

Η είδηση υποτροπής της υγείας της Φώφης Γεννηματά, το απόγευμα της Τρίτης, σόκαρε ολόκληρο τον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας.
Η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να μην λάβει μέρος στην εσωκομματική αναμέτρηση αλλάζει τα δεδομένα στη κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη νέου Προέδρου είναι να διεξαχθούν μέσα στον Δεκέμβριο και πιο συγκεκριμένα ο πρώτος γύρος στις 5 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Δεκεμβρίου, ωστόσο μετά τις νέες εξελίξεις δεν είναι απίθανο να υπάρξουν τροποποιήσεις, μιας κι αυτό είναι πρώιμο για να συζητηθεί.

Φώφη Γεννηματά: «Δεν θα συμμετάσχω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ» – Το χρονικό


Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανέφερε η κυρία Γεννηματά, στη δήλωσή της.


Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Επισημαίνεται πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εκτάκτως χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Τρίτη.

«Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη χθες Τρίτη 12/10.

Κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο

Ευχές για «περαστικά και γρήγορη ανάρρωση» μετέφερε στη Φώφη Γεννήματα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε, όπως έγραψε σε ανάρτησή του, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Σε σχετικό tweet του πρωθυπουργού, αναφέρονται τα εξής: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».
Ευχές για ανάρρωση της κας Γεννηματά, από πλευράς της κυβέρνησης, έστειλε, με γραπτή του δήλωση, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχές στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά, για ταχεία ανάρρωση», εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», ανέφερε.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχόμαστε από την καρδιά μας ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη στην κυρία Φώφη Γεννηματά στον αγώνα που δίνει».

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει.
«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη», ανέφερε σε μήνυμα που απέστειλε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».
Ευχές για «περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση» έστειλε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επίσης επικοινώνησε με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
Τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την είσοδό της στον Ευαγγελισμό, μετέφερε, μέσω δήλωσής του, και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ως γιατρός ο ίδιος και γνωρίζοντας προσωπικά τη «μαχητικότητα και τη δύναμη ψυχής που διαθέτει» η κ. Γεννηματά, όπως σημειώνει, ο κ. Πατούλης εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και αυτήν τη δυσκολία και να βγει νικήτρια».
123456789
Συμπαράσταση από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στη Φώφη Γεννηματά

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: « Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της».

Τα μηνύματα Λοβέρδου και Ανδρουλάκη

Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά με χωριστές δηλώσεις τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Facebook: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».
Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε γνωστό πως θα αναστείλει την προεκλογική του δραστηριότητα: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου