Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Γλυκά Νερά: Οι νεότερες εξελίξεις γύρω από το έγκλημα που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε και για την πορεία της υπόθεσης

Για το επόμενο βήμα προς τον δρόμο της δίκης φαίνεται σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, πως οδεύει η υπόθεση των «Γλυκών Νερών» που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και την απασχολεί εδώ και μήνες.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Πριν από λίγες ημέρες, το «λαϊκό αίσθημα» φούντωσε ξανά, όταν διέρρευσε στα μίντια ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μπάμπη να καλεί λίγη ώρα μετά την δολοφονία της συζύγου του το 100 για να αναφέρει παίζοντας θέατρο, τη διεύθυνση που βρίσκεται για να έρθει ασθενοφόρο να τους «σώσει».

Τα ίδια συναισθήματα οργής προκαλούν στο κοινό και οι υπόλοιπες διαρροές των video από το κινητό του, όπως αυτό με την Καρολάιν στην πισίνα ενός ξενοδοχείου στο Ντουμπάϊ να κοιτάζει τον δολοφόνο της λίγες ημέρες πριν να της αφαιρέσει τη ζωή.

Ανεξάρτητα όμως από τα συναισθήματα του κοινού, αυτό που έχει σημασία στην υπόθεση αυτή τη στιγμή για όλους του εμπλεκόμενους, είναι η ώρα της δίκης και αυτή σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά. Όπως λέει στο Newsbeast ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης:

«Πάμε για κλείσιμο της δικογραφίας. Αύριο αναμένεται πια να έχουμε στα χέρια μας τις εκθέσεις από την κάμερα που εστάλη στην Κίνα, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το κινητό τηλέφωνο. Θα υπογράψουμε δηλαδή το πέρας, την ολοκλήρωση της δικογραφίας και θα αρχίσουμε πια να οδεύουμε προς τη δίκη».

Να σημειωθεί ότι το θέμα των παραπάνω εκθέσεων «τρενάρει» εδώ και αρκετό καιρό. Όσο για το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε, ο κος Παπαϊωαννίδης δεν το θεωρεί ένα πρωτόφαντο γεγονός από την άποψη ότι ο Μπάμπης έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για αυτή του την πράξη και προανακριτικά και στη συνέχεια. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «αυτό το ηχητικό δεν αποτελούσε και δεν θα αποτελέσει μέρος της δικογραφίας».

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Αναγνωστόπουλος δεν αισθάνεται άνετα με αυτά τα ντοκουμέντα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, όπως όμως τονίζει ο κος Παπαϊωαννίδης αυτό που πρέπει να γίνει τώρα μετά από πολλούς μήνες υπερέκθεσης αυτού του εγκλήματος, είναι να πέσουν οι τόνοι και να έρθει η ώρα της δίκης στο ομολογημένο, όπως το χαρακτηρίζει, έγκλημα αυτό.

Άλλωστε, το χαμήλωμα των τόνων ως επιλογή της υπερασπιστικής γραμμής έχει διαφανεί και από την πρόσφατη δίκη για την ανάθεση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, όπου ο Μπάμπης αποσύρθηκε από κάθε αξίωση για την επιμέλεια της κόρης του δηλώνοντας: «Είμαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Δε θέλω να γίνεται καμία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της Λυδίας. Με ενδιαφέρει το συμφέρον του παιδιού μου και η σωστή διαπαιδαγώγησή του».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου