Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Έφτασε η σορός στη Μητρόπολη – Σκεπασμένο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας το φέρετρο

Δημοσία δαπάνη η κηδεία, στις 14:00 η εξόδιος ακολουθία

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό. 

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 στο παρεκκλήσι, στις 14:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο.

Το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά είναι καλυμμένο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Στο παρεκκλήσι της μητρόπολης η σορός της Φώφης Γεννηματά


Έξω από το παρεκκλήσι απλός κόσμος περιμένει να μπει για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά. Κόσμος που δεν τη γνώριζε, αλλά τη θαύμαζε για το έργο και την πορεία της.

«Όφειλα να έρθω να της πω το αντίο» λέει μία γυναίκα, ενώ άλλη προσθέτει συγκινημένη: «Προσωπικά όχι, δεν την γνώριζα. Μακάρι να υπάρχει κι άλλη γυναίκα σαν τη Φώφη στη Bουλή, ταυτιστήκαμε μαζί της, δεν είναι τυχαίο που όλες οι πολιτικές παρατάξεις την αγκάλιασαν».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός, δημοσία δαπάνη και με τις σημαίες να κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στα δημόσια κτήρια, καθώς έχει κηρυχτεί ημέρα εθνικού πένθους.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου