Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης

Ομόφωνα ένοχη έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με το βιτριόλι. 

Το δικαστήριο απέρριψε τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Τη σκυτάλη της διαδικασίας παίρνουν τώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης σχετικά με τα αιτήματα τους για την παροχή του ελαφρυντικού του σύννομου βίου το οποίο έχει ήδη αιτηθεί.

Ακολουθεί η αγόρευση του εισαγγελέα για το θέμα και η απόφαση του δικαστηρίου. Η αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικού στην κατηγορούμενη είναι καθοριστική για την ποινή που τελικά θα της επιβάλλει το δικαστήριο καθώς «μεταφράζεται» σε αλλαγή του πλαισίου ποινής.

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε

Για τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου η Έφη Κακαράντζουλα έπεσε θύμα της εμμονής της. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει» είχε πει νωρίτερα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και ο πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου