Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Τα 6,3 Ρίχτερ έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους

Έντρομοι οι κάτοικοι – Έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια

Στους δρόμους βρήκαν οι κάτοικοι σε πόλεις της Κρήτης μετά τον ισχυρό σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα το νησί.

Μια δόνηση μεγάλη σε ένταση αλλά κυρίως σε διάρκεια, ο σεισμός έβγαλε κυριολεκτικά τον κόσμο στους δρόμους στην Ιεράπετρα, σύμφωνα με το radiolasithi.gr. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και στο Ηράκλειο, όπου σημειώθηκε μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας, με την οποία επικοινώνησε το Ράδιο Λασίθι, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές (12:45) με όλους τους αρμόδιους φορείς να είναι σε επιφυλακή.

Λίγο μετά την ισχυρή δόνηση ακολούθησε μετασεισμός 4 Ρίχτερ με επίκεντρο πιο κοντά στη Ζάκρο.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, σημείωσε πως από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζάκρου στη Σητεία.


Επιφανειακός σεισμός, ιδιαίτερα αισθητός όχι μόνο στην Κρήτη

Ο κ. Λέκκας έκανε επίσης λόγο για επιφανειακό σεισμό, έντονα αισθητό όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

«Ανήκει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο με εκείνον που έγινε το Αρκαλοχώρι. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο, δεν πρέπει να συνδέουμε τον έναν σεισμό με τον άλλον. Με κανέναν τρόπο δεν συνδέονται τα δύο ρήγματα», τόνισε ακόμη.

Ο ίδιος σημείωσε πως ακόμη δεν υπάρχει εικόνα για το πόσο έχει επηρεαστεί το χερσαίο τμήμα του νησιού.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου