Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Κόντρα Πατούλη – Ντενίση για τα σκηνικά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Φάληρο

«Μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της» απαντά η Περιφέρεια

Τεταμένο είναι από τη Δευτέρα (4/10) το κλίμα μεταξύ της ηθοποιού Μιμής Ντενίση και της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τα λεγόμενα της ηθοποιού και την καταστροφή όπως τόνισε των σκηνικών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Φάληρο.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης η πρωταγωνίστρια της ταινίας στράφηκε κατά της Περιφέρειας και προσωπικά κατά του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη επισημαίνοντας πως τα σκηνικά που είχαν στηθεί στον Φαληρικό Όρμο και αποτελούσαν πιστό αντίγραφο της Προκυμαίας της Σμύρνης καταστράφηκαν.

Όπως είπε η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» είχε κάνει πρόταση τα σκηνικά της ταινίας να μετατραπούν σε ένα θεματικό πάρκο και έτσι να παραμείνουν στο σημείο που στήθηκαν.

«Στο Φάληρο έγινε ένα τεράστιο σκηνικό του ενός εκατομμυρίου που έπιανε όλη την παραλία. Ήταν μια αληθινή απεικόνιση του λιμανιού της Σμύρνης και είπαμε και οι βάρκες να είναι αληθινές και τα καράβια, να μην είναι όλα εφέ», είπε.

«Το σκηνικό καταστράφηκε. Δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα ήταν ένα… Αυτό ήταν ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο που θα μπορούσε να γίνει πιο στέρεα η κατασκευή, να κάνουν 2-3 καφέ» πρόσθεσε η Μιμή Ντενίση.

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, αν το πρότεινε, η ηθοποιός είπε: Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Αυτό ανήκε στην Περιφέρεια. Προφανώς, ο Περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει»,

«Ο Γιώργος Πατούλης;», ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας και η Μιμή Ντενίηση απάντησε: «Ναι, αυτόν έχουμε».

Η συνέντευξη της Μιμής Ντενίση

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής στη Μιμή Ντενίση

Μετά τις δηλώσεις της Μιμής Ντενίσης η Περιφέρεια Αττική δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στην ηθοποιό τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί της «προκαλούν έκπληξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
  • Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.
  • Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου