Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Επιστρατεύονται τα SMS στους ανεμβολίαστους

Υπό εξέταση νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω της αύξησης των αριθμών της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς σε καθημερινή βάση βλέπουμε περισσότερα κρούσματα, περισσότερους διασωληνωμένους και περισσότερους θανάτους.

Στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 4.696 νέα κρούσματα κι 38 επιπλέον θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 404.

SMS στους ανεμβολίαστους

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.

Μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης η κυβέρνηση θα στείλει μηνύματα σε όσους ακόμα δεν έχουν κάνει καμία από τις δύο δόσεις (ή και τρεις σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες), όπου θα εξηγείται πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ασφαλή. Και μάλιστα, χρησιμοποιώντας στατιστικά νούμερα, όπως ότι 7 στους 10 διασωληνωμένοι άνω των 60 ετών και 9 στους 10 διασωληνωμένοι γενικότερα, είναι ανεμβολίαστοι.

Τα μηνύματα θα στέλνονται σε εβδομαδιαίο κύκλο, σε μια προσπάθεια να πειστούν ακόμα και οι πιο διστακτικοί πολίτες.

Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.

Παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε τα παραδείγματα μηνυμάτων ανά ημέρα:

Υπό εξέταση νέα μέτρα

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Επιστημόνων, η οποία θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της την Τετάρτη. Κλειστοί χώροι και κρύο και ρυθμός εμβολιασμού, φαίνεται ότι αφήνουν αποτύπωμα, 20 ημέρες από το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων. Στις «κόκκινες» περιοχές και κατ΄ αρχήν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αλλά πλέον και στην Αττική, , αλλά και στις 10 περιοχές με τριψήφιο αριθμό, εστιάζει η Επιτροπή των Ειδικών με «φωνές» για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Μελετώνται περαιτέρω περιορισμοί σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ, δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου