Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Ελευθερίες όπως παλιά για τους εμβολιασμένους σε εστίαση, διασκέδαση, λιανεμπόριο – Ανακοινώσεις σήμερα

Όρθιοι στα μπαρ και χορός μέχρι το πρωί - Τι αλλάζει στις κόκκινες περιοχές - Όλο το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα

Την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης της πανδημίας θα ακούσουμε σήμερα από τον υπουργό Υγείας με τους εμβολιασμένους να επιστρέφουν ολοκληρωτικά στην κανονικότητα και τους ανεμβολίαστους να μένουν εκτός σε πολλές δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τα lockdown και τα μέτρα πλέον να αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικά στις κόκκινες περιοχές, όσοι θα επιθυμούν να ζήσουν κάτι από τα παλιά, ακόμα και να χορέψουν και να διασκεδάσουν θα μπορούν αρκεί να είναι εμβολιασμένοι.

Ξεκάθαρος στόχος είναι οι εμβολιασμένοι να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία και να ανταμειφθούν γιατί μέσα στην κρίση της πανδημίας βοήθησαν να χτιστεί το τείχος ανοσίας. Επίσης, εκτιμάται ότι οι νέες αυτές ελευθερίες για τους εμβολιασμένους ενδέχεται να γίνουν το δέλεαρ ειδικά για τις ηλικιακές ομάδες έως 30 ετών που κατά κύριο λόγο αγαπούν την διασκέδαση.

Τι θα ισχύσει σε εστίαση και διασκέδαση

Στα καταστήματα, είτε αυτά είναι εστιατόρια, είτε είναι κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κ.α. οι εμβολιασμένοι δεν θα μπαίνουν απλά δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους αλλά θα μπορούν να χορέψουν, που σημαίνει ότι πλέον η διασκέδαση θα είναι και για όρθιους, δηλαδή όπως προ κορονοϊού. Όλοι οι χώροι θα μπορούν να έχουν επίσης πληρότητα 100% και τελειώνει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί. Ένα ερώτημα βέβαια είναι πως θα μπορούν να γίνονται ακόμα αποδεκτοί οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

Ελευθερίες και στο λιανεμπόριο

Στο πλαίσιο του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα αναμένεται να ανακοινωθεί και άρση των περιορισμών στο λιανεμπόριο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους χωρίς περιορισμούς σε τετραγωνικά αλλά και αποστάσεις. Η μάσκα πάντως στους κλειστούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική.

Και παρελάσεις όπως παλιά

Και οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικάόπως έχουν ανακοινώσει ήδη κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Η 28η Οκτωβρίου θα γιορταστεί κανονικά με τους πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αρκεί να τηρούν τα μέτρα όπως οι αποστάσεις αλλά και η μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες είπε ότι φέτος η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πέρυσι και τόνισε μάλιστα προαναγγέλλοντας τις ανακοινώσεις: «Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μια κανονικότητα».

Οι επιτροπές των ειδικών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ανακοινώσει και την σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής που θα λειτουργεί συμβουλευτικά, ενώ η γνωστή επιτροπή των ειδικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και να κάνει τις εισηγήσεις της για μέτρα όπου χρειαστεί.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου