Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Η επιδείνωση είναι ραγδαία, να γίνει η παρέλαση χωρίς θεατές

«Όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Η γρίπη είναι πιο βαριά γιατί εξασθένησε η ανοσία μας»

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον Διευθυντή Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο. «Έχουμε χάσει το γέλιο εδώ και ενάμισι χρόνο.

Δεν έχουμε τελειώσει δυστυχώς. Έρχονται νέα δεδομένα. Άλλαξε ο καιρός, έπεσε η θερμοκρασία, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς με Covid οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Ποτέ δεν το είχαμε αυτό. Είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται» είπε στο Mega.

Ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι «η επιδείνωση είναι ραγδαία, επειδή προσβάλει τον πνεύμονα» και αναγνωρίζει ως αιτία που η πανδημία σαρώνει την κούραση που επικρατεί και τη μη συμμόρφωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. «Αυτή τη στιγμή είμαστε ανήσυχοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών κινδυνεύει. Το σύστημα υγείας μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορεί να το στηρίξει» λέει.

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Να γίνει η παρέλαση χωρίς θεατές

Ο διευθυντής της ΜΕΘ ζήτησε να γίνουν οι παρελάσεις χωρίς θεατές.

«Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορονοπάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη» λέει.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς θεωρείται ως η ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της ανοσίας.

«Η γρίπη είναι πιο βαριά γιατί εξασθένησε η ανοσία μας. Έχουμε τώρα δύο χρόνια που έχουμε υποτιμήσει την γρίπη και η πίεση θα είναι πιο αφόρητη τον χειμώνα. Βλέπουμε το κακό να έρχεται και δεν έχουμε τα μέσα να το πολεμήσουμε» κατέληξε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου