Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Καμπανάκι» για σοβαρότατες επιπλοκές στο τέταρτο κύμα

«Δραματική η κατάσταση του πνεύμονα»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρότατες επιπλοκές της νόσου στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Πρώτη φορά είδαμε τόσες μαζεμένες επιπλοκές, είναι δραματική η κατάσταση του πνεύμονα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφέρει ότι ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι οι ασθενείς φτάνουν καθυστερημένα στο νοσοκομείο.

Μια εξήγηση πρόσθεσε θα μπορούσε να είναι ότι δεν πιστεύουν στον κορονοϊό και έρχονται αργά στο νοσοκομείο «με αποτέλεσμα και η θεραπεία μας να είναι πιο επικίνδυνη».

Κορονοϊός – Γώγος: 20πλάσια η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του ανεμβολίαστος σε ΜΕΘ

Για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι ασθενείς σε σχέση με τους εμβολιασμένους μίλησε από την πλευρά του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Είναι πλέον σαφέστατο ότι αυτοί που κινδυνεύουν, αυτοί που γεμίζουν τις ΜΕΘ, αυτοί που χάνουν τη ζωή τους είναι εκείνοι που δεν εμβολιάστηκαν» τόνισε ο κ. Γώγος, επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του ανεμβολίαστος ασθενής σε ΜΕΘ είναι 20πλάσια, ίσως και 25πλάσια σε σχέση με έναν εμβολιασμένο.

Από κορονοϊό πρόσθεσε ο καθηγητής, πεθαίνουν κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75 με 80 ετών, με υποκείμενα, ανοσοκατεσταλμένοι και καρκινοπαθείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου