Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Λέει «ναι» στα μπουζούκια, «όχι» στις συναυλίες και το εξηγεί

Πού δεν πρέπει να γίνουν μαθητικές παρελάσεις - Τι είπε για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για την κατάσταση με πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ενώ εξέφρασε καιτην άποψη να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις κόκκινες περιοχές

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να διασκεδάσουν, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει περισσότερα τα πράγματα, μιας και στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κορονοιός – Παγώνη: Έτσι να λειτουργήσουν τα μπουζούκια

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι συναυλίες δεν μπορεί να συνεχιστούν με τον τρόπο που γίνονται τώρα. «Πρέπει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε δεύτερο χειμώνα σαν τον περυσινό. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όταν υπάρχει πολύς κόσμος και ο εμβολιασμένος μπορεί να έχει νοσήσει και να μεταδώσει», επισήμανε.

Ερωτηθείσα αν πρέπει να κλείσουν και τα μπουζούκια, η κ. Παγώνη, είπε ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για να μπορεί ο κόσμος να ξεδώσει, ωστόσο χρειάζεται να τηρούνται τα μέτρα. «Να είναι καθιστοί και να μη χορεύουν», τόνισε.

Πού δεν πρέπει να γίνουν μαθητικές παρελάσεις – Η περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η κ. Παγώνη μίλησε και για τις παρελάσεις, ξεκαθάρισε ότι στις πόλεις που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και κρούσματα, δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, γιατί θα δημιουργηθεί συνωστισμός. «Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων», ανέφερε.

Για τους εμβολιασμούς, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε θα πρέπει η Αρχιεπισκοπή να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι αρνητές, οι οποίοι ανέρχονται σε ένα ποσοστό 7-8%, δεν πρόκειται να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι δε θα μπορούν όλοι να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς ακόμα και αυτά μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές. «Θα υπάρχει επιτροπή που θα ορίζει ποιος πρέπει να πάρει. Τα τα μονοκλωνικά κάνουν συγκεκριμένη δουλειά πριν φτάσεις στη μονάδα. Δε σημαίνει ότι παίρνεις τα μονοκλωνικά και είσαι καλά. Μπορεί κι αυτά να έχουν επιπλοκές», σημείωσε.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα αντιικά φάρμακα, τα οποία μαζί με το εμβόλιο, θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου