Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Αντιμέτωπη με τον περσινό εφιάλτη – Ξεπέρασε σε ημερήσια κρούσματα την Αττική

Πανδημική έξαρση στη χώρα - Η Delta plus εμφανίστηκε στην Αττική

Οι εικόνες από όλη την χώρα με τον κόσμο να κινείται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία δείχνουν ξεκάθαρα ότι κινδυνεύουμε να ζήσουμε και πάλι όσα περάσαμε το περσινό φθινόπωρο ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε πλέον σε ημερήσια κρούσματα την Αττική, 3 μόνο κρεβάτια ΜΕΘ μένουν κενά, ενώ οι γιατροί στα νοσοκομεία της πόλης δίνουν μάχες που αρχίζουν να μοιάζουν με τις περσινές. Μόνο σε Μακεδονία και Θράκη 137 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 130 είναι ανεμβολίαστοι. Οι Σέρρες μετρούν 65 νεκρούς από την 1η Σεπτεμβρίου και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Και μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει ότι η κοινωνία και η οικονομία δε θα ξανακλείσουν και ότι καμία από τις ελευθερίες που έχουν δοθεί στους εμβολιασμένους δεν θα την πάρει πίσω, αλλά οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι νέες έρευνες που βλέπουν το φως αλλά και η μετάλλαξη Delta plus που άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα δείχνουν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με πανδημική έξαρση και πως η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός.

Το ανησυχητικό είναι ότι στα 384 κρούσματα που ελέγχθηκαν, όλα αφορούν την μετάλλαξη Delta αλλά δυο εξ’ αυτών είναι η Δέλτα plus και εντοπίστηκαν και τα δυο στην Αττική.

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με μαθητές για τους εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Παλαιό Φάληρο, οποία και παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση. Μεταξύ άλλων παρακίνησε τους μαθητές να προωθήσουν τον εμβολιασμό στο οικογενειακό περιβάλλον τους, ενώ προσδιόρισε και τον χρονικό ορίζοντα που ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τις ηλικίες έως 11 ετών.

«Σε εσάς δεν ισχύει ακόμα ο εμβολιασμός, σε λίγο για εσάς οι εμβολιασμοί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν από τους μαθητές να του λέει ότι «οι γονείς μου μέχρι και η αδελφή μου έχουν κάνει το εμβόλιο».

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «μπράβο. Έτσι μπράβο. Κι αν τυχόν έχετε κανέναν παππού, γιαγιά ή γονιό που δεν το έχουν κάνει, θα πάτε να τους πείτε ότι πρέπει να το κάνουν».

Χαλαρότητα παντού


Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να δει ότι εκτός από την μετάλλαξη Delta, κυρίαρχη είναι και η… χαλαρότητα. Έλεγχοι στους κλειστούς χώρους δεν γίνονται και δεν μιλούμε μόνο από τις αρχές αλλά και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Χθες, τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και άλλες μεγάλες πόλεις «βούλιαξαν» από κόσμο που συμπεριφερόταν όπως παλιά.

Τόσο στις παρελάσεις όσο και μετά, όταν οι πολίτες εκμεταλλευόμενοι την αργία και τον καλό καιρό πλημμύρισαν τα εστιατόρια και τα καφέ με τις μάσκες να είναι ανύπαρκτες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου