Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 νεκρούς παραπάνω

Τι είπε ο καθηγητής στην έκτακτη ενημέρωση

«Είμαι σήμερα εκτάκτως κοντά σας για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών» είπε ξεκινώντας την έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

«Όπως προκύπτει από τη μελέτη τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα στη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες. Μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες και το μεγαλύτερο όφελος υπάρχει για τους ηλικιωμένους.

 Υπολογίζεται ότι με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, θα είχαμε 8.400 παραπάνω νεκρούς ενώ έχουμε αποφύγει και περίπου 5.560 νοσηλειες στις ΜΕΘ» επισήμανε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών. «Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες» κατέληξε.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης που θα παρουσιάσουμε σήμερα τα έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, την Επιτροπή Εμβολιασμών και με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων» ανέφερε ο καθηγητής και εξήγησε ότι η μελέτη έγινε για δύο λόγους: για να έχει η χώρα τα δικά της δεδομένα για τους εμβολιασμούς και για να διευκρινιστούν τυχόν παρερμηνείες.

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει» σημείωσε ο καθηγητής.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τις 11 Οκτωβρίου σε σοβαρά νοσούντες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Delta λέγοντας ότι προ Delta η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Delta από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Delta περίοδο.

Τα σχεδιαγράμματα που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τα σχεδιαγράμματα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας αποτυπώνουν τα δεδομένα της μελέτης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μάχη με τον κορονοϊό.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου