Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Τζανάκης: Αμείλικτα τα νούμερα – Έως 2.500 επιπλέον νεκροί μέχρι το τέλος του έτους

«Δεν αποκλείεται οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Νίκος Τζανάκης για το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα και εκτιμώντας πως από εδώ και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν». Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα» εξήγησε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου