Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μπισκότα λεμονιού


Υλικά 

170 γρ. μαργαρίνη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι μπέικν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

80 γρ. ζάχαρη

60 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 λεμόνι ακέρωτο

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το λεμόνι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε με το χέρι. Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μικρές μπάλες τις οποίες απλώνετε ελαφρά και τις τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου