Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Πέραμα: «Εάν δεν πυροβολούσαμε, θα μας είχαν παρασύρει και θανατώσει» υποστηρίζει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ένας εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών

Σε απολογητικό υπόμνημα ενός εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών της ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, περιγράφεται η εκδοχή του υπαστυνόμου για το πώς συνέβη η καταδίωξη, αλλά και το γιατί και πότε έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Οι ισχυρισμοί του αστυνομικού έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο 15χρονος που παρασιάστηκε το πρωί της Τρίτης (27/10) στα δικαστήρια Πειραιά, ότι «μόλις σταματήσαμε, πυροβόλησαν».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν για να ακινητοποιήσουν το όχημα, καθώς αν δεν πυροβολούσαν το αυτοκίνητο θα είχε παρασύρει και θα είχε θανατώσει ένας από τους συναδέλφους του.

«Οι αστυνομικοί βλέποντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πρόταξαν τα όπλα τους προς το μέρος του οχήματος φωνάζοντας «Αστυνομία Ακίνητοι», προκειμένου να σταματήσει το όχημα να επιτίθεται στους αστυνομικούς αλλά αυτό συνέχισε να κινείται προς τον… και τον… με σκοπό να τους εξουδετερώσει με σκοπό να σημειωθούν οι πρώτοι πυροβολισμοί από την πλευρά των κατηγορούμενων με σκοπό την ακινητοποίηση του οχήματος και τη διακοπή της ανεξέλεγκτης πορείας του, χωρίς όμως να τραυματιστεί ο οδηγός αφού το όχημα συνέχισε να κινείται.

Εκείνη τη στιγμή έλαβε χώρα μία παύση στα πυρά, διότι ενώ το όχημα είχε δεχτεί πυροβολισμούς και ενώ ήταν ακόμη εν κινήσει, άνοιξε κάποια στιγμή η πόρτα του συνοδηγού και εξήλθε ένας από τους επιβάτες ο οποίος άρχισε να τρέχει προκειμένου να διαφύγει. Αμέσως μετά το όχημα των δραστών συνέχισε να κινείται με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά του… που προσπαθούσε να ξεφύγει σερνόμενος και κατά του… ο οποίος βρισκόταν μπροστά στη μηχανή του αυτοκινήτου και έβλεπε το όχημα να επιχειρεί να παρασύρει και τον σκοτώσει» αναφέρεται.


«Οι κατηγορούμενοι ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο»

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «εν όψει της ανωτέρω κατάστασης, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε πυροβολισμούς προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα των δραστών σημαδεύοντας χαμηλά, στον κινητήρα και τα λάστιχα. Εάν δεν ενεργούσαν με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο των δραστών θα είχε μετά βεβαιότητας παρασύρει ακόμη και θανατώσει τόσο τον… όσο και τον… ενώ ακολούθως θα κατέβαινε την οδό Ελπίδος και θα βρισκόταν μετωπικά με τις ομάδες ΔΙΑΣ Πειραιά που ερχόντουσαν προς ενίσχυσή τους και οι δράστες δεν θα δίσταζαν να εμβολίσουν και αυτούς. Οι κατηγορούμενοι ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμία περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβατών του οχήματος, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εξάντλησαν όλα τα μέσα και προέβησαν στη χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου, μόνο όταν το όχημα προσπάθησε να παρασύρει και τον πεζό κατηγορουμένου αστυνομικό».

Ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ακόμα και στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρεται πως υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τις συνομιλίες που ήρθαν στο φως ανάμεσα στο κέντρο της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν άκουσε τις εντολές λόγω της απουσίας σήματος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου