Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Πέραμα – Κούγιας: Οι 7 αστυνομικοί εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια του 18χρονου

Δηλώσεις του δικηγόρου έξω από τα δικαστήρια Πειραιά 

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast

Δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια Πειραιά έκανε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην φονική καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ένας 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό ακόμα ενός.

Ο κ. Κούγιας είπε πως πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση και για ελληνική αστυνομία, ενώ οι εντολείς του με ιδιαίτερη σεμνότητα θέλουν δημόσια να εκφράσουν τη λύπη τους για την απώλεια.

«Υποστηρίζουμε ότι προηγήθηκε εναντίον τους μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία με την οποία κατηγορούνται οι επιζήσαντες, ενώ υπάρχει ένταλμα σύλληψης κατά του διαφέυγοντος, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα» σημείωσε ο δικηγόρος.


«Ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση»

«Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση με αυτά και με πολιτικές προεκτάσεις» σημείωσε προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έχουν εμπειρία, καθώς τα λιγότερα χρόνια εμπειρίας για κάποιους να είναι τα 5 χρόνια, ενώ τα περισσότερα τα 15.

«Όλα είναι φτωχά παιδιά από οικογένειες της Βόρειας Ελλάδας» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι δεν θα αντιμετωπιστούν με ειδικό τρόπο επειδή είναι αστυνομικοί.

Κλειστός ο δρόμος μπροστά στα δικαστήρια

Υποστηρικτές των αστυνομικών έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Πειραιά με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει κλείσει μπροστά στο κτήριο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν νωρίτερα υπό επευφημίες και χειροκροτήματα στα δικαστήρια ενώ κατά την είσοδό τους στο κτήριο συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν φωνάζοντας «είμαστε μαζί σας».


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου