Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Στον εισαγγελέα ο τρομοκράτης του ISIS που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας

Από το 2018 βρίσκεται στην Ελλάδα ο 34χρονος

Στον εισαγγελέα ο τρομοκράτης του ISIS που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας

Ενώπιον του εισαγγελέα θα εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη, ο 34χρονος Ιρακινός, τρομοκράτης του ISIS, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη».

Από το 2018 βρίσκεται στην Ελλάδα

Από το 2018 βρίσκεται στην Ελλάδα ο 34χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι με την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και 4 παιδιά τους, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό.

Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνελήφθη.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου