Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Συγκλονιστικό βίντεο: Σε 4 λεπτά η μεταφορά του παιδιού με αλλεργικό σοκ από τον Κολωνό στο Παίδων

«Το μόνο που έβλεπα μπροστά μου ήταν το περιπολικό» λέει ο πατέρας του παιδιού

Σε μόλις 4 λεπτά μεταφέρθηκε ένα 2χρονο παιδάκι με αλλεργικό σοκ από τον Κολωνό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με τη συνοδεία μοτοσυκλετών της ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκλονιστικό βίντεο της μεταφοράς του παιδιού στο νοσοκομείο, έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο Star για τις συγκλονιστικές και κρίσιμες για τη ζωή του παιδιού στιγμές. «Ενημερώθηκα από τη σύζυγό μου, ότι το παιδί δεν αναπνέει, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και έχει γίνει μπλε…» λέει ο πατέρας του 2χρονου παιδιού.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα στήθηκε όλη αυτή η τεράστια γέφυρα ζωής, η οποία δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά, μέχρι να κληθεί ΕΚΑΒ και «100» και να διακομισθεί το παιδάκι στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Στο συγκλονιστικό βίντεο ακούγονται οι από ασυρμάτου αγωνιώδεις επικοινωνίες μεταξύ του κέντρου της Άμεσης Δράσης και των πληρωμάτων, που σε ορισμένα σημεία, έτρεχαν με 180-200 χιλιόμετρα για να φτάσουν έγκαιρα στο νοσοκομείο, καθώς γνώριζαν ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε ήταν κρίσιμο για την σωτηρία του 2χρονου παιδιού.

«Το μόνο πράγμα που έβλεπα μπροστά μου ήταν το περιπολικό. Όσο πιο γρήγορα έφτανε το περιπολικό, υπήρχαν οι ελπίδες να μπορεί να επανέλθει το παιδί» λέει ο πατέρας του παιδιού.

«Όταν ο άνδρας της Άμεσης Δράσης οδηγεί και έχει μέσα επείγον περιστατικό παιδιού, κυριολεκτικά πετάει, όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση» λέει από την πλευρά του μιλώντας στο Star ο Οργανωτικός γραμματέας ΕΑΣΥΑ, Χρήστος Μπαλάσκας.

«Το να περνάς την Αλεξάνδρας σε μποτιλιαρισμένο δρόμο με 180-200 χιλιόμετρα την ώρα, προφανώς ρισκάρεις τη ζωή σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπολόγιζαν τη ζωή τους. Ρίσκαραν για να σώσουν το παιδί μου. Αυτό λέγεται ανθρωπιά» καταλήγει ο πατέρας του παιδιού.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη το απόγευμα Τρίτης και η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο διήρκεσε μόλις 4 λεπτά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου