Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Πρώην δημοτική σύμβουλος έκανε τη γιατρό και εξαπατούσε καρκινοπαθείς

Ένα από τα πρώτα της θύματα ήταν η κουμπάρα της, που την οδήγησε στη Δικαιοσύνη

Στο στόχαστρό της έβαλε μία δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη ασθενείς με καρκίνο, τους οποίος εξαπατούσε κάνοντας τη γιατρό. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν την κατήγγειλε η κουμπάρα της, που ήταν ένα από τα πρώτα θύματά της

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η δημοτική σύμβουλος παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα με το αζημίωτο. Τους πρότεινε σωστό κοκτέιλ χημειοθεραπείας και επίσπευση εξετάσεων για να βρουν ποιο γονίδιο καρκίνου.

Η κομπογιαννίτισα δεν δίσταζε μάλιστα να μπαίνει στα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, και να βγάζει φωτογραφίες φορώντας την ποδιά γιατρού μαζί με τους ασθενείς. Η δράση της εκτείνεται σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, με θύματά της μέχρι και επαγγελματίες οδηγούς που ήθελαν να εξασφαλίσουν άδεια επαγγέλματος.

Η ψευτογιατρός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

«Είμαι διπλά εξαπατημένος, ειναι κουμπάρα μου»

Ο Τάσος Αποστολίδης σύζυγος ασθενούς που εξαπατήθηκε και κουμπάρος της ψευτογιατρού, ο οποίος και την κατήγγειλε, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του αρρώστησε το 2016, η υποτιθέμενη γιατρός εμφανίστηκε και έταξε γρήγορη νοσηλεία και σωστά φάρμακα.

«Είμαι διπλά εξαπατημένος, ειναι κουμπάρα μου. Μην γνωρίζοντας, την πιστέψαμε αφού ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας. Μας έλεγε “μην στεναχωριέστε θα κανονιστώ να πάρεις τα γνήσια φάρμακα όχι αυτά που δίνουν στον κοινό λαό”. Μόνο χρήματα δίναμε, δεν είδαμε ποτέ φάρμακα» είπε.

Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχασε πάνω από 1.300 ευρώ, κατέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη αφού κατάλαβε την πλεκτάνη της κουμπάρας του.

«Ο κόσμος φοβάται να πάει στη δικαιοσύνη επειδή χρειάζονται πολλά χρήματα. Εγώ έφαγα στα δικαστήρια περισσότερα από όσα μου πήρε αυτή» είπε ο σύζυγος της ασθενούς με καρκίνο

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου