Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος συλληφθείς για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ

Αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (3/10), στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι νεολαίοι του ΚΚΕ μοίραζαν φυλλάδια.

Η δικογραφία τού αποδίδει την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία.

Αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν το βράδυ της Δευτέρας (4/10), συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου